Tuvas reflektioner

Dag 1, måndag 23/5

En intensiv första dag, på det allra bästa sättet. Intressant information regnar tätt och jag försöker samla ihop så mycket jag kan. Att få träffa alla kurskamrater och föreläsare ger mig nya perspektiv på miljöjournalistik som jag inte tidigare fått utforska.

På avstånd kan allt med sådan här vetenskap verka svårt att ta till sig, och ännu svårare att skriva om. Men när man får lyssna på någon berätta om det de är passionerade över spelar det nästan ingen roll vad det handlar om. Allt känns plötsligt spännande och förståeligt. Ett perfekt sätt att introduceras till miljöjournalistik, alltså, och det vi fått ta del av hittills har verkligen varit långt över vad jag förväntade mig. Det ska bli spännande att se vad resten av veckan har att erbjuda.

Att få komma till Hanaholmen och bo precis vid Östersjön ger dessutom en otroligt fin närhetskänsla till det vi nu arbetar med. Jag ska försöka ta åtminstone ett dopp i havet om dagen. Ett hann jag med idag iallafall!

Dag 2, tisdag 24/5

Sagt och gjort, tre dopp idag och jag har alltså slagit personbästa. Vi får se om jag lyckas överträffa det!

Idag har vi varit på en lång utflykt i solen och besökt olika gårdar och projekt. Solstinget hjälpte inte riktigt att kunna suga åt sig all information som presenterades, men jag lärde mig mycket intressant. Det var särskilt härligt att få åka iväg och se dessa pilotodlingar på plats och komma projekten nära och prata med de som arbetar med det varje dag. Sådana saker kan kännas torra och abstrakta när man bara får höra om de i klassrummet.

Dagarna går fort, och det ska bli kul att sätta igång med artikelarbetet ordentligt imorgon.

Dag 3, onsdag 25/5

Jag har misslyckats. Med badandet alltså. Jag får ta igen imorgon!

Artikelarbetet har varit lyckat som tur är. Jag och Sabina har genomfört intervjuer, gjort research och redigerat bilder. Vår plan var från början att “följa en insekt” i texten, men det blev rätt svårgenomförbart. Jag är snabb men det är faktiskt svårt att fånga en humla på bild när den aldrig sitter still. Så vi skriver vår artikel på ett mer vanligt vis som för en dagstidning.

Tiden går väldigt fort här men ändå hinns så mycket med och så många saker man hinner lära sig. Fantastiskt ju, att det kan funka på det sättet!

Tuva Lejonklou

Lämna en kommentar